woensdag 2 december 2009

Grote problemen verwacht bij ontwikkelen nieuwe centrum visie..

Ik verwacht zeer grote problemen als het ontwerp van Sant en Co uit word gewerkt omtrent het plan centrum visie Veenendaal.

Op geen enkele wijze is rekening gehouden met het feit dat klimaatverandering inmiddels in vele andere steden bovenaan de verlanglijst is geplaatst door middel van herzien van vrijwel alle plannen.

Afvoer van hemelwater NAAST rioleringsnetwerken is een feit welke op geen enkele manier terug te vinden is in dit gehele plan.

Veenendaal kent een history welke te maken heeft met eeuwenlang veengebied waarbij erg duidelijk aangeven word door de naam alleen al dat we in een zeer laag centrumgebied wonen.

Juist dit kerncentrum gebied zorgt voor grote problemen tijdens grote water overlast, denkt u nog aan 1995 1996.... Dijken stonden op punt van doorbraak en Veenendalers zouden hun huis en haar moeten verlaten zodra de dijk bij Rhenen het zou begeven...

Onwerkelijke situatie..??

Nee hoor lieve mensen dit is een keihard en inmiddels bewezen FEIT.

Even voor u op een rij;

Wateroverlast; Saudu Arabie nov dec 2009..
neerslag; meer dan 18mm binnen dag tijd, resultaat; meer dan 100 doden, vermisten en veel schade..

Engeland Ierland en Schotland hebben al weken te maken met extreme wateroverlast.. Neerslag gegevens kunnen amper bijgehouden worden omdat de ene overstroming de andere overtreft.. resultaat inmiddels meer dan 70 miljoen euro schade alleen in Cumbria alleen al...

Belgie regio antwerpen.. diverse keren wateroverlast gemeld schade in de miljoenen...

Gran Canaria twee weken terug, enorme overstromingen wegens zware regenval.. resultaat, toeristenindustrie zwaar getroffen.. schade inmiddels grotendeels hersteld maar strop van miljoenen...

Tenerife .. Idem

Portugal najaar 2009... zelfde situatie...

Spanje costa,s najaar 2009 en voorjaar.. zware regenval idem situatie als Gran Canaria..

Zeeland Hulst en delen Belgie kampen constant met hevige wateroverlast..

Duitsland.. idem

Onze databank die inmiddels bijgehouden word vanaf 2005 geeft erg duidelijk een patroon aan waarbij we rekening moeten houden met extreme hoeveelheden neerslag.

De reden waarom wij aan de bel trekken is simpel ,

Gemeente Veenendaal onderneemt geen stappen wateroverlast vanuit boven tegen te gaan.

Gemeente Veenendaal zal aansprakelijk gesteld kunnen worden omdat ze al jaren op feiten word gedrukt omtrent dit probleem maar lachwekkend reageerd.

Gemeente Veenendaal heeft niet geleerd van de les van 1995 1996 .. BIJNA Dijkdoorbraak bij Rhenen die zou leiden tot grootschalige evacuatie van gehele vallei gebied..


Lieve mensen we spreken hier niet over 1855 maarover 1995 1996 !!!!

laat dit een overduidelijke waarschuwing zijn aan de betrokken EN vooral VERANTWOORDELIJK te stellen wethouders die op deze manier geen rekening gehouden hebben met grote klimaat verandering.

omdat wij zeer grote problemen gaan verwachten in ons klimaat hebben wij ook de Nederlandse overheid inmiddels op de hoogte gesteld van dit probleem met de volgende conclusie;

ALS de dijk doorbreekt bij Rhenen zal ervoor gekozen worden tot evacuatie over te gaan van het gehele valleigebeid inclusief Veenendaal.

Er zal ervoor gekozen worden de dijk Slaperdijk af te sluiten bij de Rode Haan om verdere overstromingen richting Amersfoort te voorkomen dit om ruim 1 miljoen mensen veilig te stellen.. MAAR wat nu voor de 71.000 inwoners van de gemeente Veenendaal...

zij worden simpel verzocht hun huis en haard te verlaten als de dijk doorbreekt..

Daarom heeft dit mij ondanks dat ik ziek op bed heb gelegen thuis de moed gegeven dit aan de kaart te brengen en ook de stukken in orde te gaan maken straks verantwoordelijk wethouders aansprakelijk te stellen voor alle schade die straks zal ontstaan doordat honderden winkeliers de dupe zullen worden voor een klimaatbeleid van de gemeente Veenendaal.

ik wil enkel aangeven dat de mooie planmakers zoals Sant en Co en vele anderen zoals de ontwikkelaars Brouwerspoort onderschat hebben dat Veenendaal in een dal ligt en de gemiddelde waterstand in Veenendaal ongeveer een 4.00 tot 500 meter zal zijn...

U zou maar in dit centrum wonen en een zaak hebben...

Dit was, is voor mij de reden geweest met klem op te roepen de grachten weer terug te halen in een centrum gebied als Veenendaal...

MOOI ... OOK GROTE NOODZAAK....!!!!


www.knmi.nl

www.the-embassadorion.blogspot.com databank waarbij jarenlang exact is bijgehouden zonder enige manier van geldverdienen.. omtrent klimaat ontwikkelingen..

Feit op feit na feit hebben zich opgestapeld dat we aan een vooravond staan van grote verschuivingen in ons klimaatsysteem waarbij niet genoeg rekening gehouden is met extreem snelle verandering in klimaatstroming.. ( BRON; NOS JOURNAALS , RTL journaals. SBS, Piet Paulusma, KNMI... etc etc..

NOG meer bewijs.. daarom heb ik deze plannen uitgewerkt van de grote nood een deugd te maken...

Het betreft hier wel een kernwoongebied waar meer dan 71.000 inwoners anderhalf uur de tijd hebben zich uit de voeten te maken als het water komt.. ...

Ook KNMI bereid zich overduidelijk voor :

Citaat persbericht ;Nieuws - Persbericht
Extreme neerslag uit buienradar

2 december 2009 - De beelden van de neerslagradar van het KNMI, die gebruikt worden voor weersverwachtingen, zijn ook geschikt voor het bepalen van de kans op extreme hoeveelheden neerslag. Dat zegt Aart Overeem van het KNMI die op vrijdag 4 december a.s. zijn proefschrift “Climatology of extreme rainfall from rain gauges and weather radar” verdedigt aan Wageningen Universiteit.

Etmaalhoeveelheden van de neerslag die gemiddeld eens in de 20 jaar voorkomen op basis van radargegevens (Bron: KNMI)

Extreme neerslaggebeurtenissen hebben een grote invloed op de maatschappij en kunnen leiden tot materiƫle schade en slachtoffers. Daarom zijn betrouwbare statistieken van extreme neerslag van groot belang, bijvoorbeeld bij het ontwerpen van afvoersystemen. Met behulp van deze statistieken kan bijvoorbeeld worden afgeleid hoeveel neerslag gemiddeld eens in de vijftig jaar binnen een uur op een bepaalde plek valt.

Voor het bepalen van een kansverdeling van neerslagextremen zijn lange meetreeksen nodig. Met behulp van statistische methodieken kan bijvoorbeeld worden berekend hoeveel neerslag eens in de vijftig jaar binnen een uur op een bepaalde locatie valt. Gewoonlijk wordt zo’n kansverdeling bepaald op basis van regenmetergegevens. Er zijn echter maar weinig meetreeksen beschikbaar waarmee het mogelijk is de hoeveelheden voor korte duren van bijvoorbeeld een kwartier te bepalen. Regenmeters zijn ook aan bepaalde locaties gebonden, terwijl het voor waterbeheerders ook belangrijk is neerslagkansen te bepalen over grotere gebieden.

De KNMI neerslagradars geven elke 5 minuten een direct beeld van de neerslagintensiteiten boven heel Nederland. Voor zijn onderzoek bouwde Aart Overeem een 10-jarig archief op van radarbeelden die met behulp van regenmetergegevens zijn gecorrigeerd. Een beeld bevat ruim 6000 meetgebieden boven het landoppervlak van Nederland. Zo’n lange reeks gegevens biedt nieuwe mogelijkheden voor het maken van statistieken van extreme neerslag, vooral voor korte duren zoals 15 minuten waarvan slechts weinig meetgegevens beschikbaar zijn. Ook regionale verschillen kunnen beter dan ooit in kaart worden gebracht.

Het onderzoek is uitgevoerd bij het KNMI in samenwerking met de Leerstoelgroep Hydrologie en Kwantitatief Waterbeheer van Wageningen Universiteit. De promotieplaats, waarvan Aart Overeem gebruik maakte, is vijf jaar geleden aangeboden door de Staatssecretaris van het Ministerie van Verkeer en Waterstaat ter gelegenheid van het 150-jarig bestaan van het KNMI.

Geen opmerkingen: